Jedálničky – Poldenné menu 2

 

14.4.2014 – 18.4.2014

 

Pondelok (mužská / ženská)

Obed – Bravčová panenka so zemiakovým pyré

Zloženie: olivový olej, bravčová panenka, zemiaky, cibuľa, syr, maslo, čierne korenie, červená paprika, soľ, polníček

Olovrant - Grécke tzatziky

Zloženie: jogurt biely, knäckenbrot, uhorky, cesnak

Večera – Zapekaný karfiol

Zloženie: karfiol, slepačie vajce, syr, zemiaky, sójová smotana, olivový olej, čierne korenie, červená paprika, soľ

Energia muž / žena: 3886,91kJ / ,3014,03kJ ,sacharidy muž / žena: 80,86gr / 67,66gr,tuky muž / žena: 28,91gr / 21,99gr,bielkoviny muž / žena: 44,94gr / 36,85gr

                                  

Utorok (mužská / ženská)

Obed – Losos s provensálskou omáčkou

Zloženie: losos, mrkva, pór, biely jogurt, provensálske korenie, čerstvé bylinky, kôpor, pažítka, petržlenová vňať, olivový olej, korenie mleté, soľ, ryža

Olovrant – Hruškové pyré

Zloženie: hrušky, citrónová šťava

Večera - Špenátový šalát s vajíčkom a mäkkým syrom

Zloženie: ovčí hrudkový syr, slepačie vajce, olivový olej, baby špenát, kápia

Energia muž / žena: 3515,80kJ / 2552,88kJ ,sacharidy muž / žena: 78,4gr / 56,35gr,tuky muž / žena: 19,09gr / 13,62gr,bielkoviny muž / žena: 56,23gr / 40,79gr

                                  

Streda (mužská / ženská)

Obed – Hydinová pestrá roláda

Zloženie – kuracie prsia, slepačie vajce, cibuľa, šunka hydinová, kápia, eidam, baby špenát, čierne korenie, soľ, olivový olej, zemiaky, petržlenová vňať, polníček

Olovrant - Plnené paradajky s chlebíkom

Zloženie: slepačie vajce, Lučina, bazalka, paradajky, šunka hydinová

Večera – Cestovinový šalát s čerstvou zeleninou

Zloženie: celozrnné cestoviny, uhorka, pór, paradajka, paprika, biely jogurt, čierne korenie, soľ

Energia muž / žena: 4013,97kJ / 3035,19kJ ,sacharidy muž / žena: 120,31gr / 102,43gr,tuky muž / žena: 29,6gr / 33,5gr,bielkoviny muž / žena: 59,44gr / 50

 

Štvrtok (mužská / ženská)

Obed - Tortilla wrap s hovädzím mäsom a zeleninou

Zloženie: tortilla wrap, olivový olej, hovädzie mäso, rukola, paprika, jogurt biely, cibuľa červená

Olovrant - Jabĺčkové pyré

Zloženie: jablká, citrónová kôra

Večera – Cviklový tatarák

Zloženie: cvikla, jablko, cibuľa, chren, balzamikový ocot, olivový olej, orechy, korenie, soľ, chlieb celozrnný ražný

Energia muž / žena: 3523,75kJ / 2550,50kJ ,sacharidy muž / žena: 98,09gr / 71,01gr,tuky muž / žena: 20,95gr / 16,69gr,bielkoviny muž / žena: 71,92gr / 50,85gr

 

 

Piatok (mužská / ženská)

Obed – Kuracie prsia s KUS-KUSOM

Zloženie: slepačie vajce, olivový olej, ovsené vločky, pohánková múka celozrnná, paradajky, cukina, cesnak, zemiaky

Olovrant – Šopský šalát s prírodným syrom

Zloženie: feta, olivový olej, uhorky, rajčiny, paprika zeleninová

Večera – Karfiolové kari placky s grilovanou špargľou

Zloženie: karfiol, špenátové listy, zemiaky, pohánková múka, patržlenová vňať, kari korenie, soľ, chilli korenie, spargľa, vajce, olivový olej

Energia muž / žena: 3626,96kJ / 3000,80kJ ,sacharidy muž / žena: 94,89gr / 67,37gr,tuky muž / žena: 30,8gr / 32,15gr,bielkoviny muž / žena: 40,39gr / 33,3gr

 

 

  

Informácia pre Vás:

Hodnota kJ je s toleranciou 10%.

Zmena jedálnička vyhradená.

Hotové jedlá, tepelne spracované, chladené.

Informácia pre alergikov: Výrobok môže obsahovať alergény: obilniny obsahujúce lepok, vajcia, ryby, arašidy,  sójové zrná, mlieko, orechy, zeler, horčica, sezamové semená, mäkkýše, oxid siričitý a siričitany, vlčí bob, kôrovce.

Skladovať od 0ºC do + 5ºC.

Čerstvú zeleninu odporúčame pred ohrevom vybrať.